dissabte, 13 de febrer del 2010

la tecnologia (2)

En el anterior post se m'ha tallat um bon troç. Així que abans de llegir aquest mireu l'altre si us plau.

Aquest post el faig des del meu Android (mobil de google), ell es sumen tots els serveis de google i cada cop sera més generic. De la mateixa manera que ara tots els mobils van amb camara.

És la suma de petites coses les que fan realment important aquest canvi.

Ara el "Gran Germa" no ens llegeix la ment, pero ens preunta "en que penses?". No et posa una camara a la paret, pero si al mobil i al portatil, a part de webcams, i els dispositius independents d'internet pots emprar el "upload" de torn, ja sigui youtube, facebook...

Ja fa 10 anys es podia encendre remotament una webcam. Amb un troya podies entrar en els ordinadors de la gent, encendre-li la webcam i veure la persona a un pam del seu nas sense que se'n adonés.
Ara es pot detectar el moviment huma com la "eye toy" (de la playstation) o identificar objectes i busar-ne informació fent-los una foto, com la aplicació "google goggles" per l'android. La tecnologia ja hi és, el us que se'n faci és cosa del que té el poder per fer-ho. Ara bé, les seves bases de dades ja les voldrien molts goberns.
Ja era un pas posar un xip als DNI, pero ara inclús a Sitges es prova una iniciativa de pagament amb el mobil.

Internet era una ciutat sense llei on tot era possible, i poc a poc sembla que s'anira tornant més controlat que la pitjor de les dictadures, tindra represalies?

Si la tecnologia ens ha dut amb tant poc temps fins aquí, on serem dins de 10 anys si els nens ja comencen a dur ebooks a classe en lloc de llibres de paper. I dins de 20? Realitat virtual? Viatges a l'espai?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada